Αν θέλεις να αναπτυχθείς, παράτα το παρελθόν

2021-03-20

Το παρελθόν δεν υπάρχει πια, είναι απολύτως άσχετο, εξακολουθεί όμως να παρεμβαίνει. Συνεχίζεις να κρίνεις σύμφωνα με αυτό. Συνεχίζεις να λες, «αυτό είναι σωστό κι εκείνο είναι λάθος» και όλες εκείνες οι ιδέες για το σωστό και το λάθος, όλες εκείνες οι κρίσεις έρχονται από κάτι που είναι νεκρό.

Το νεκρό σου παρελθόν παραμένει τόσο βαρύ πάνω σου, που δεν σου επιτρέπει να κινηθείς. Παράτα το παρελθόν εντελώς. Παράτα την ιδέα ότι πρέπει να υποφέρεις για να αναπτυχθείς. Είναι σκέτη ανοησία. Αν συνεργαστείς απόλυτα με την ανάπτυξη σου, δεν θα υποφέρεις καθόλου, θα πανηγυρίζεις. Κάθε στιγμή θα είναι στιγμή ευδαιμονίας και ευλογίας.
"OSHO" 

Μείωσε το στρες 

Όλοι νιώθουμε πιεσμένοι καμιά φορά.

Το στρες μπορεί να σου προσφέρει μια ώθηση ενέργειας όταν τη χρειάζεσαι. Αν όμως το στρες διαρκεί καιρό- μια πάθηση γνωστή ως χρόνιο στρες- αυτές οι αλλαγές «κόκκινου συναγερμού» μπορούν να βλάψουν αντί να ωφελήσουν.

Οι υγιείς τρόποι αντιμετώπισης του στρες μπορεί επίσης να ενισχύσουν τη συναισθηματική ανθεκτικότητα.

Η συναισθηματική ανθεκτικότητα αναφέρεται στην ικανότητα κάποιου να προσαρμόζεται σε στρεσογόνες καταστάσεις και κρίσεις. Οι πιο ανθεκτικοί άνθρωποι μπορούν να αντέξουν και να προσαρμοστούν σε αντίξοες συνθήκες χωρίς μεγάλες δυσκολίες, ενώ οι λιγότερο ανθεκτικοί δυσκολεύονται περισσότερο να αντιμετωπίσουν το άγχος και τις αλλαγές στη ζωή.